Hej, det är jag som är Linda.

Det här med att bli gravid, vara gravid, föda barn och sedan ta hand om barn många år framöver... Kan vi snälla prata om det en stund, på riktigt. Utifrån den kvinnliga fysiologin och dess förmåga. Utan prestation eller krav på att det ska vara eller kännas på ett visst sätt. 


För visst är det så att allt detta kan kännas fantastiskt. Men också kanske lite övermäktigt. Kanske båda. Fast inte samtidigt. Eller jo, kanske samtidigt. Så var det i alla fall för mig. Alltihop i en salig röra. 

En gång i tiden var jag den där riktigt duktiga flickan. Ni vet vem jag pratar om.  Hon som strävar efter perfektion och framför allt efter att få och ha kontroll.  Så pass mycket att det inte fanns på kartan att jag skulle stanna upp och rikta fokus inåt för en stund.

För att lyssna. Känna. Vara.

Nej, det var presterandet och görandet som värdesattes. Inte bara av mig utan i de flesta rum jag var i.

Känns det igen?


Behovet av kontroll eskalerade när jag försökte bli gravid. En tidskrävande process som innebar medicinsk hjälp och många vakna nätter. 

Till slut blev jag gravid. Givetvis tog jag med kontrollen in i min graviditet. Hand i hand höll vi hårt i varandra. Jag letade bodys i rätt färgton, lusläste allt som handlade om graviditet och förlossning, jag skrev på mitt förlossningsbrev som till slut blev 13 sidor långt!

Så en snöstormig natt kom HON, min första dotter. Hon kom på ett sätt som jag absolut inte hade tänkt eller planerat för. Förstås. Det lämnade efter sig känslor som förvirring, ledsamhet, glädje och en enorm skörhet som jag tog med mig in i föräldraskapet. Jag hade försökt föda mitt barn utifrån hur jag tänkte att det skulle vara, inte genom att vara närvarande med det som var där och då. För jag vågade inte, jag hade ingen tillit till min egen kropp och dess förmåga.


Så låt mig få hjälpa dig och er att hitta den där förmågan. Bjuda in sårbarheten, styrkan och modet. För vi alla har det. Vi behöver bara veta hur vi ska göra för att få fram den och stanna kvar hos oss för en stund. Det är där jag kommer in. 


Med värme,

Linda

Utbildningar

2015

Certifierad yogalärare 390 RYT tim & gravidyogalärare, Atmajyoti


2016

Diplomerad barn- och tonårsyogalärare, Kids Yoga Foundation


2017

Diplomerad avspänning- och stresspedagog, Sverigehälsan

Mindfulnessinstruktör, MBSR steg 1

Diplomerad gravidmassör, John Carrier behandlingsteam

Diplomerad Föda Utan Rädsla ambassadör, instruktör och doula


2021

Undersköterska med inriktning graviditet, förlossning och eftervård


2022

Diplomerad MammaMage-tränare
Verksam nu

Just nu har jag uppdrag på BB SÖS, hos Föda Utan Rädsla med profylaxkurser, gravidyoga och som administratör, hos privata kunder med profylaxkurser och som stöd från tidig graviditet till tre månader efter förlossning.

Då och då åker jag även ut till olika grupper och håller profylaxkurs. Så att de i sin tur kan förmedla födandets fysiologi till dem de möter.