Gravidyoga

Under vårterminen 2019 håller jag gravidyoga på Atmajyoti, Sigtunagatan 8, klockan 17.00-18.45. För mer information se  http://www.atmajyoti.se

Gravidyogan är ett fantastiskt redskap för att ta hand om din kropp under graviditeten och förbereda både kropp, själ och sinne för förlossningen och tiden som småbarnsförälder. På ett skonsamt sätt stärker vi kroppen och minskar risken för rygg- och bäckenbesvär. Vi övar på att landa i våra kroppar tillsammans med det naturliga andetaget och vi gör övningar som lugnar vårt nervsystem. Det i sin tur skapar kroppskännedom och tillit till att kroppen vet hur den ska föda. 

Doula

En doula är en person med erfarenhet av förlossningar och är tränad i att ge stöd och information till den födande kvinnan och hennes närmaste under graviditeten, förlossningen och tiden efter.

Jag vill att du/ni ska få möjlighet till att vara närvarande och trygga under den process som det innebär att bära och föda ett nytt liv. 

Jag finns där som ett varmt och kärleksfullt stöd hela vägen, både innan, under och efter förlossningen. 

Ibland ses vi några gånger under graviditeten, ibland hela vägen tills barnet är hemma med er. Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte för att känna in varandra. 

Du väljer själv vilken typ av stöd du önskar. Det som ligger mig nära är närhet, avslappning och andning. 

Jag har hittills varit med på tre förlossningar med hopp om många fler.

Effekten av en stödjande doula har mätts i flera internationella vetenskapliga studier och visar på mycket goda resultat. Med en doula minskar

  • antalet kejsarsnitt
  • förlossningens längd
  • behovet av medicinsk smärtlindring
  • önskemål om ryggbedövning

Länk till studie: ”Continous support for women during childbirth”

Mer information finns på:  http://www.doula.nu

Under våren 2019 erbjuder jag en möjlighet att få GRATIS stöttning då det ingår i ODIS doula certifiering. 

Föda Utan Rädsla

Under våren är jag färdigutbildad FUR-instruktör och håller kurser i grupp eller privat. Föda Utan Rädsla är en komplett metod för en tryggare och enklare förlossning. En rätt som alla födande har. Läs mer om metoden här:  http://fodautanradsla.se

Gravidmassage

Gravidmassage är utformat efter den gravida kroppen för att skapa avslappning och/eller lindring av graviditetsrelaterade besvär.

Med långa strykningar över hela kroppen ökar blod- och lymfcirkulationen och förebygger därmed svullnader i armar, händer, ben och fötter. Även karpaltunnelsyndrom och ödem minskas radikalt och kan helt försvinna.Massagen görs liggande på en specialdesignad gravidmassagekudde så att du kan ligga på mage, rygg eller sidan. Även sittande går bra.På ditt första besök gör vi en genomgång för att bestämma vad vi ska fokusera på med just din massage.Din partner är varmt välkommen att vara med under behandlingen. Vi erbjuder även en privat kurs för er så att partnern kan utföra gravid- och/eller förlossningsmassage (90 minuters behandling). Massagen vi erbjuder kan du få från graviditetsvecka 1 fram till vecka 42.

Gravidmassage 1 x 60 min,  595 sek
Gravidmassage 1 x 90 min 795 sek
Privat gravidmassagekurs för par, 1 x 90 min 995 sek

Boka genom att skicka ett mail till ljunglinda@yahoo.com

Plats: Atmajyoti Sigtunagatan 8, Stockholm eller Baggensvägen 44, Saltsjö-Boo i Nacka. Jag gör även hembesök.